Hvem er Viborg Concert Band?

Viborg Concert Band er et seniororkester, skabt af tidligere Viborg FDF Harmoniorkester musikere og John Leth i 1980.

Det er et selvstændigt orkester, under Kulturskolen i Viborg. Orkestret deler dirigent med Viborg FDF Harmoniorkester, Trine Jensen-Gadegaard.

 

Der er stadig medlemmer af Viborg Concert Band som spiller i Viborg FDF Harmoniorkester. 

 

Viborg Concert Band er et harmoniorkester, hvilket betyder, at der både er træblæsere, messingblæsere og slagtøj.


Vi har eksisteret i mere end 35 år og  har i sommeren 2015 startet samarbejde med dirigent Trine Jensen-Gadegaard – et samarbejde som begge parter er meget glade for, og som vi venter os meget af i de kommende år.

Viborg Concert Band består af ca. 25 voksne amatørmusikere med en stor aldersspredning samt en god fordeling på de enkelte instrumenter. Den store aldersspredning er med til at give en fantastisk dynamik i orkestret og er samtidig med til at holde vores repertoire bredt. Vi arbejder meget seriøst med musikken, og som amatørorkester har vi et højt musikalsk niveau.

Vores repertoire spænder over en bred vifte af forskellige musiske genrer som f.eks. marcher, filmmusik, musicals, klassiske værker, kirkemusik samt rock, jazz og beat. Vi har en stor glæde i at spille og nyder at dele denne glæde med hinanden. Det er vigtigt for orkestret, at denne glæde kan høres i musikken – fordi: Musik kan ikke læses i noder, det skal høres! 

Kom tilbage...…